VTS-operatör - Sjöfartsverket - Malmö, Sweden


Sweden

Category
Sector
Authorities
Application Closing Date
21/09/2017
Experience Required
Yes
Degree Required
Yes
Job Description
Sjöfartsverket erbjuder dig

Ett värdefullt och unikt uppdrag där du har stort samhällsansvar

Goda möjligheter att förena arbetsliv med privatliv

En drivande och utvecklingsinriktad organisation som ändå erbjuder stabilitet och trygghet.
Nästan all utrikeshandel transporteras till sjöss och hela samhället är beroende av att fartygen når våra hamnar. Sjöfartsverket ansvarar för att detta fungerar, dygnet runt, året om. Vi arbetar för ett effektivt och hållbart transportsystem med sjöfarten som bas.

Tillsammans med näringslivet bidrar vi till att stärka sjöfartens konkurrenskraft och samarbetar med andra myndigheter för en effektiv infrastruktur i landet.

Vi finns längs hela den svenska kusten och har cirka 1 150 anställda, varav drygt 200 finns på kontoret i Norrköping.

Sveriges vackraste arbetsplats söker en vikarierande VTS-operatör med placering på Sound VTS i Malmö

Att jobba som VTS-operatör på Sjöfartsverket

Har du sjökaptensexamen och ROC-certifikat? Vill du medverka till att göra sjöfarten säkrare? Då kan arbetet som VTS-operatör vara något för dig.

Soundrep är ett fartygsrapporteringssystem som är ett samarbete mellan Sverige och Danmark. VTS-centralen är lokaliserad i Öresundshuset i Malmö och bemanningen är både svensk och dansk.

Som VTS-operatör arbetar du med modern teknik för att övervaka och ge information till fartyg om trafikbilden, eventuella fel i farledsutmärkningen samt övriga hinder i farleden. Du är därmed en viktig kugge i arbetet för att minska risken för sjö- och miljöolyckor och tillbud inom området. Dina arbetsverktyg är bland annat AIS, radar, VHF och dator.

Job Requirements
Vem är du?
Vi söker dig som har sjökaptensexamen samt aktuell erfarenhet som vaktgående styrman. Lägst ROC-certifikat är ett krav. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid och före anställningens början krävs godkänt läkarintyg för tjänstbarhet i nattarbete.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet innebär många externa och interna kontakter varför öppenhet, service- och samarbetsförmåga är egenskaper som är mycket viktiga. Du måste även ha god planerings- och simultanförmåga samt vara noggrann.
Vi erbjuder dig
Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket - Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv.
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.
Hur och när?
Tjänsten är ett vikariat längst till och med mitten av september 2018 och ska tillsättas snarast. Intervjuer kommer att hållas i Malmö 3 och 6 oktober.
Upplysningar
Chef för Sound VTS, Marco Svantesson 010-478 47 96.
Rekryterare Micaela Sjöberg, micaela.sjoberg@sjofartsverket.se
Fackliga Företrädare
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Göte Karlsson samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.
Registrera din ansökan, tillsammans med kopia på examensbevis och certifikat, senast den 21 september 2017.
Diarienummer: 17-02848
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.
Map
Address
Browse Jobs
BWM Tech Seminar
CrewConnect Global 2017
Gertsen Global
Green Shipping Summit
Shipping2030 North America
Shipping2030 North America
Europort 2017
V Track Seminar